Direct naar de inhoud

Geestelijke verzorging

Zoekt u een luisterend oor in Drenthe?

En is een gesprek met een Humanistisch Raadsman / Geestelijk Verzorger wellicht nog een stap te ver? Overweeg dan eens om gebruik te maken van een van onze twee actieve leden die, ieder op eigen wijze, geleerd hebben om zonder oordelen te luisteren. Zij weten en beseffen dat er in het algemeen door diepgaand te luisteren bij de spreker een eigen manier van omgaan met de kwestie gevonden kan worden. En ook beseffen zij dat verstaan of gehoord worden een zekere rust en/of acceptatie kan geven als er geen mogelijke oplossing aan de orde is.
Aan zo’n luistersessie, in principe bij u thuis, zijn geen kosten verbonden. Buiten kijf staat dat de inhoud van zo’n gesprek vertrouwelijk is en niet verder komt dan uw kamerdeur.

Wie zijn deze twee actieve HV leden?

Anne Prins

Ik ben geboren in 1979 en ben als hbo-verpleegkundige werkzaam in de psychiatrie en euthanasiezorg. Hier heb ik onbevooroordeeld leren luisteren naar wat iemand allemaal kan overkomen en waar dat in iemands leven toe kan leiden. Geen onderwerp is voor mij nog taboe.

Ik ben vaak bezig met de vraag hoe ik iemand ondersteuning kan geven, ook daar waar geen oplossingen mogelijk zijn. Waarden die ik belangrijk vind zijn: compassie, gelijkwaardigheid en verbinding.

Naast voornoemd werkgebied ben ik sinds 2022 bij de RUG bezig met de opleiding tot ongebonden geestelijk verzorger en ik hoop in 2026 af te studeren.

Naast een goed gesprek hou ik van lezen, filosoferen, muziek luisteren, dansen, wandelen en tijd doorbrengen met mijn gezin en vrienden.

Bel me gerust op 06 170 511 33

Jan van Koert

Ik ben geboren in 1943 in Den Haag. Ben op technisch HBO niveau geschoold en heb gedurende mijn leven een draai gemaakt van rechtlijnig denken naar compassie en inlevingsvermogen.
Sinds 2000 ben ik gecertificeerd trainer in Geweldloze Communicatie en heb ik duizenden deelnemers op dat gebied opgeleid in binnen- en buitenland. Empathisch luisteren is een tweede natuur geworden. Zoek je een luisterend oor? Met passie en plezier sta ik voor een gesprek met jou ter beschikking.

Bel me gerust op 06 534 071 81

Geestelijke verzorging voor mensen in de thuissituatie

Zie ook de website van de coöperatie voor mensen met een levensvraag.

NNCZ/ Jannes van der Sleedenhuis in Hoogeveen

Humanistisch geestelijk verzorger

Reinder Bouwhuis

Telefoon: 06 8230 5926

E-mail: [email protected]

Humanistische uitvaartbegeleiding

Nabestaanden vinden het moeilijk een toespraak te schrijven of uit te spreken. Een humanistisch uitvaartbegeleider helpt u daarbij.

Mogelijkheden zijn:

Een humanistisch uitvaartbegeleider heeft een speciale opleiding gevolgd en biedt hulp op basis van kennis en ervaring. De begeleider is humanist een heeft oog voor de eigenheid en waardigheid van elk mens en begrip voor de kronkelwegen van het leven.

Op humanistischeuitvaart.nl vindt u alle informatie.
Voor Drenthe kunt u bellen met 0900-3302020
en voor Groningen met 0900-9005030.

Humanistisch vormingsonderwijs

HVO, organisatie voor docenten HVO en levensbeschouwing in het openbaar basisonderwijs

Regiobegeleider Drenthe, Groningen en a.i. Friesland
Mathilde Nomden
e-mail: [email protected]
tel. 06 11277250, 030-7604812
website: hvo.nl

Stichting HVO Primair is lid van de Humanistische Alliantie, het samenwerkingsverband van humanistische organisaties in Nederland.’

Meer weten? Misschien vind je dit ook interessant:

Deel deze pagina